0524-522252info@i-beheer.nl

Steeds vaker maken werknemers niet alleen op het werk, maar ook onderweg, bij de klant of thuis gebruik van apparatuur van hun werkgever. Het risico dat een laptop of usb-stick kwijtraakt of gestolen wordt, is dan ook niet denkbeeldig. En ook hackers dringen soms onverhoopt binnen in systemen of databestanden. Met alle gevolgen van dien.

Meldplicht datalekken
Wanneer persoonsgegevens onbedoeld vrijkomen of onrechtmatig verwerkt of vernietigd worden, spreken we van een datalek. Sinds 1 januari 2016 geldt er een meldplicht bij datalekken. Treedt er bij uw organisatie een datalek op waarbij kans is op verlies of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens? Dan kan het zijn dat u dit moet melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Doet u dit niet, hangt er een fikse boete boven uw hoofd.

Wanneer melden?
Niet alle datalekken hoeven overigens gemeld te worden. Alleen als een datalek leidt tot ernstige nadelige gevolgen voor de bescherming van persoonsgegevens, of als er een aanzienlijke kans bestaat dat dit gebeurt, moet u dit melden. Hoe het precies zit, kunt u hier nalezen.

De strengste veiligheidseisen
Met bovenstaande kennis in uw achterhoofd is het goed om te weten dat veiligheid bij I-beheer altijd de hoogste prioriteit heeft. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen! Voor de fysieke toegang tot ons datacenter gelden strenge eisen, waaronder uitgebreide toegangscontrole, een beveiligde los- en laadruimte, een geavanceerd alarmsysteem en 24 uurs-bewaking. En om binnendringen door hackers te voorkomen, wordt de infrastructuur van ons datacenter beschermd door krachtige firewalls en de meest recente virusscanners. Vanzelfsprekend gelden ook voor onze medewerkers uitgebreide protocollen om de veiligheid van uw gegevens optimaal te waarborgen. Uw data is bij ons dus in veilige handen!

Vragen over de beveiliging van uw gegevens?
Voor u is het vooral van belang dat u uw relevante gegevens versleuteld opslaat. Weet u niet hoe u dit moet aanpakken of heeft u andere vragen over de beveiliging van uw (persoons)gegevens? Dan helpen wij u graag verder!

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons op: 0524 – 52 22 52 of stuur ons een e-mail.