0524-522252info@i-beheer.nl

Uitwijklocatie

Het is vandaag de dag ontzettend belangrijk dat gegevens veilig zijn opgeslagen en dat er mogelijkheden zijn om bij een eventuele calamiteit in no-time weer te kunnen beschikken over uw data. I-Beheer biedt u de mogelijkheid uw uitwijklocatie bij ons onder te brengen.

Bij een uitwijklocatie is het van belang dat de data en applicaties snel weer beschikbaar zijn, zodat de werkzaamheden van uw bedrijf bij een eventuele calamiteit direct hervat kunnen worden. Voor verschillende overheidsinstellingen is een uitwijklocatie verplicht. Voor het bedrijfsleven is deze verplichting er niet, maar vanuit commercieel oogpunt is een uitwijklocatie essentieel. Bij een grotere calamiteit kan het zijn dat uw netwerk voor meerdere dagen niet bereikbaar is, dit kost ontzettend veel geld.

Door verschillende calamiteiten kunnen belangrijke gegevens verloren gaan, die soms op geen enkele wijze terug te halen zijn. Het is dus belangrijk uw data op te slaan op ten minste twee verschillende fysieke locaties.

Door te werken met een uitwijklocatie en thuiswerkvoorzieningen te realiseren, kan de bedrijfsvoering (zelfs) vanaf een thuislocatie worden uitgevoerd, waardoor u vrijwel direct verder kunt werken.

Crossnet uitwijklocatie

Er wordt vaak gebruik gemaakt van IP-VPN verbindingen tussen verschillende locaties. Voor de uitwijklocaties maakt I-Beheer gebruik van Crossnet-verbindingen.

Voordelen Crossnet t.o.v. reguliere VPN verbindingen:

Crossnet is 1:1 data overdracht. Traditionele VPN gebruikt compressie en encryptie waardoor snelheid dus lager is. Dit is een kwaliteitsoplossing die niet softwarematig maar hardwarematig is opgezet. Het dataverkeer tussen uw vestigingen vindt daarom plaats binnen uw eigen netwerk en wordt zeer zeker niet vermengd met de datastromen van andere gebruikers.

I-Beheer biedt om deze reden de uitwijklocatie met Crossnet aan

Een Crossnet is de meest eenvoudige en schaalbare oplossing om een virtuele omgeving te maken met dezelfde voordelen als een lokaal computernetwerk. Het dataverkeer tussen de uitwijklocaties vindt daarom plaats binnen uw eigen netwerk wat een snellere verbinding mogelijk maakt dan de traditionele VPN-oplossingen.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons op: 0524 – 52 22 52 of stuur ons een e-mail.