0524-522252 info@i-beheer.nl

ICT is het kloppend hart van uw organisatie. U moet er dus blind op kunnen vertrouwen dat alles werkt zoals het bedoeld is. Meestal is dat gelukkig ook zo. Totdat u opeens regelmatig last heeft van een trage internetverbinding. Of er na een storing achterkomt dat er geen goede back-up is gemaakt. Dan beseft u des te meer hoe belangrijk een goede ICT-infrastructuur is.

Alle hard- en software
Wat valt er eigenlijk allemaal onder het begrip ICT-infrastructuur? Heel kort door de bocht: alle hard- en software. Een paar voorbeelden.

  • Allereerst het netwerk zelf natuurlijk, met daarbij alle printers, switches, modems, routers en firewalls.
  • De internetverbinding: is die altijd beschikbaar en is de snelheid voldoende?
  • De manier waarop het maken van back-ups is ingericht. Wordt een back-up bijvoorbeeld in een datacenter gemaakt, dan is het belangrijk dat een grote hoeveelheid gegevens snel over de internetverbinding kan worden verstuurd.
  • De werkplek van de gebruiker. Hardware als desktop en laptop moet uiteraard op orde zijn.
  • Telefonie (VoIP): hoe is deze geïntegreerd in de bestaande structuur?

Eisen aan een goede ICT-infrastructuur
Een goede ICT-infrastructuur moet aan een aantal vereisten voldoen. Ten eerste moet de infrastructuur stabiel en betrouwbaar zijn. Maar alleen een stabiel netwerk is natuurlijk niet voldoende, het moet ook snel genoeg zijn. In de derde plaats is voorspelbaarheid een belangrijk vereiste. Gebruikers moeten ervan op aan kunnen dat de infrastructuur goed werkt. Uiteraard moeten storingen of andere ongemakken zo min mogelijk plaatsvinden. Wanneer zich toch een incident voordoet, moet dit zo snel mogelijk worden opgelost.

Voorbereid op de toekomst
Als u gaat nadenken over de kwaliteit van uw ICT-infrastructuur, is het uiteraard verstandig om ook de huidige trends en ontwikkelingen mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan cloud computing, dat de laatste jaren enorm in opkomst is. Opslag van data vindt steeds meer centraal plaats in datacenters. Toekomstgerichtheid is dus ook een belangrijk vereiste voor een goede ICT-infrastructuur. Vooruitdenken is noodzakelijk en het is dan ook verstandig om advies te vragen aan een partij die met u meedenkt en een meerjarenplan kan opstellen.

Adequate oplossingen
Wij merken dat veel organisaties er genoegen mee nemen dat bepaalde processen niet zo goed werken als ze eigenlijk zouden willen. Omdat ze denken dat het niet anders kan, accepteren ze de huidige situatie. Toch is het goed om eens in gesprek te gaan met een deskundige partij. Voor veel problemen die te maken hebben met de ICT-infrastructuur zijn namelijk adequate oplossingen voorhanden. Bij I-beheer bieden wij bijvoorbeeld monitoring op afstand aan van servers en werkplekken, waarbij wij een melding krijgen als er zaken onverhoopt niet goed gaan of als er actie nodig is om een bepaalde stabiliteit te waarborgen.

Wilt u eens vrijblijvend praten over uw ICT-infrastructuur? Dan staan wij graag voor u klaar.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons op: 0524 – 52 22 52 of stuur ons een e-mail.