0524-522252info@i-beheer.nl

Weet u zeker dat uw ICT-omgeving goed op orde is? Misschien twijfelt u, of wellicht vermoedt u zelfs dat het allemaal niet naar behoren loopt. Een audit kan in dat soort situaties uitkomst bieden. En zelfs als u niet twijfelt aan de werking van uw ICT-omgeving kan een audit nuttig zijn.

Bij een audit wordt uw complete ICT-omgeving tot in de puntjes doorgelicht. Het is een uitgebreide analyse van de elementen die het functioneren en de betrouwbaarheid van de omgeving bepalen. Aan de hand van een industriestandaard wordt een checklist doorgenomen, waarmee u een duidelijk beeld krijgt welke onderdelen wel of niet functioneren.

Uitgebreide check-up
Er worden diverse onderdelen gecontroleerd. Denk aan de infrastructuur zoals kabels, switches en wifi. Of aan de connectiviteit, de software en de hardware. Maar ook beveiliging, backupprocedure, telefonie en noodvoorzieningen worden geïnspecteerd. Naderhand weet u precies waar u aan toe bent.

Verrassende inzichten
Een audit kan veel aan het licht brengen. Wat werkt goed, wat kan beter? Zijn er applicaties die te langzaam werken of die niet efficiënt zijn? En is de veiligheid van uw systeem wel op orde? Mogelijk denkt u dat u alles goed heeft geregeld, of nemen uw medewerkers genoegen met een traag werkende applicatie omdat uw huidige beheerder u heeft verteld dat het nu eenmaal niet anders kan. Ook dan kan een audit soms verrassende inzichten opleveren.

Het juiste product op de juiste plek
Zo mochten wij eens een audit uitvoeren bij een financiële instelling. Daaruit kwam naar voren dat de beveiliging niet adequaat was, terwijl niemand in de organisatie dit had opgemerkt. Bij een audit gaat het overigens lang niet altijd over problemen met de veiligheid en het technisch niveau. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken of het juiste product wel op de juiste plek staat. En er wordt gecheckt of licenties niet zijn verlopen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Ook voor uw organisatie?
Benieuwd of een audit ook voor u interessant kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons op: 0524 – 52 22 52 of stuur ons een e-mail.