0524-522252info@i-beheer.nl

Stel: een medewerker is onderweg met een laptop van de zaak, maar in een onbewaakt ogenblik wordt het apparaat gestolen. Geen ondenkbaar scenario, wel uitermate vervelend! Uiteraard wilt u voorkomen dat de bestanden die op het apparaat staan in verkeerde handen vallen. Bovendien schrijft ook de wet voor dat u in zo’n geval maatregelen moet nemen.

De laatste paar jaar is er steeds meer aandacht voor Mobile Device Management (MDM). En dat is niet verwonderlijk, want smartphones, tablets en laptops zijn steeds meer gemeengoed geworden. Met behulp van MDM kan een IT-afdeling op een veilige manier mobiele apparaten beheren. En dat is niet alleen praktisch bij calamiteiten, maar kan in tal van situaties van pas komen. Daarnaast kan MDM een oplossing zijn voor privé-apparatuur die door werknemers wordt meegebracht.

Handige software

Wat moet u doen als een mobiel apparaat wordt gestolen of kwijtraakt? Voor dit soort situaties heeft I-beheer een handige oplossing waarmee u mobiele apparaten op afstand kunt beheren. In geval van calamiteiten kunt u een apparaat bijvoorbeeld blokkeren of bestanden van het apparaat verwijderen. Een geruststellende gedachte!

Meer veiligheid en meer controle
MDM is niet alleen toepasbaar bij calamiteiten. U kunt bijvoorbeeld ook apparaten op afstand toevoegen aan een bedrijfsnetwerk, of instellen dat een telefoon alleen verbinding mag maken met een WiFi-netwerk dat vooraf is goedgekeurd. Ook kunt u voorkomen dat er extra applicaties op het toestel worden geïnstalleerd. En u kunt MDM combineren met anti-virusapplicaties. Kortom: met MDM zorgt u voor meer veiligheid en heeft u meer controle over uw mobiele apparaten.

Bring Your Own Device
Steeds vaker brengen medewerkers hun privé-apparatuur mee naar het werk. Ook bij MDM-vraagstukken rondom Bring Your Own Device kan I-beheer u adviseren.

Meer weten over onze MDM-oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze diensten? Bel ons op: 0524 – 52 22 52 of stuur ons een e-mail.