iso-27001
Iso 9001

Training: Een introductie tot Security Awareness

Bij i-Beheer® hebben we opgemerkt dat er bij onze klanten een groeiende behoefte is aan het verhogen van security awareness binnen hun organisaties. Security awareness is van cruciaal belang omdat het de eerste verdedigingslinie vormt tegen cyberdreigingen. Goed geïnformeerde en alerte medewerkers kunnen potentiële aanvallen herkennen en voorkomen, wat helpt om de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van uw bedrijfsinformatie te waarborgen.

De voordelen van verhoogde security awareness zijn onder andere:

  1. Verminderde kans op cyberaanvallen: Medewerkers die bewust zijn van security risks kunnen verdachte activiteiten sneller herkennen en rapporteren.
  2. Bescherming van bedrijfsdata: Door kennis van veilige praktijken te vergroten, vermindert u het risico op datalekken.
  3. Verhoogde compliance: Veel industrieën vereisen naleving van specifieke beveiligingsstandaarden en wetgeving. Security awareness helpt bij het naleven van deze vereisten.
  4. Versterkte klantrelaties: Klanten hebben meer vertrouwen in bedrijven die hun gegevens goed beveiligen, wat kan leiden tot betere klantrelaties en loyaliteit.

Om aan deze behoefte tegemoet te komen, heeft i-Beheer® een laagdrempelige introductie samengesteld waarin uw medewerkers kennismaken met de meest voorkomende manieren waarop kwetsbaarheden kunnen ontstaan. Tijdens deze introductie, die een dagdeel duurt, behandelen we onder andere de volgende onderwerpen:

  • De zeven fases van een cyberaanval: Cybercriminelen doorlopen zeven cruciale fases tijdens een aanval, waarbij elke stap zorgvuldig is ontworpen om maximale schade te veroorzaken en detectie te vermijden.
  • Phishing en social engineering: Hoe aanvallers medewerkers proberen te misleiden om gevoelige informatie prijs te geven.
  • Wachtwoordbeveiliging: Het belang van sterke wachtwoorden en hoe deze te beheren.
  • Fysieke beveiliging: Praktijken om fysieke toegang tot bedrijfsinformatie te beveiligen.
  • Vertrouwelijkheid van informatie: Hoe medewerkers kunnen zorgen dat gevoelige informatie niet onbedoeld wordt gedeeld of geopenbaard.

Daarnaast zullen we enkele praktijkvoorbeelden bespreken, zoals recente gevallen van datalekken en hoe deze hadden kunnen worden voorkomen door betere awareness.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen als u geïnteresseerd bent in deze introductie voor uw medewerkers. Samen kunnen we de eerste stap zetten naar een veiliger bedrijfsomgeving.

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved