iso-27001
Iso 9001

ICT beheerscontracten

Door de toenemende complexiteit van IT systemen schiet de controle en het onderhoud van deze systemen vaak tekort en zijn alleen experts in staat het onderhoud hieraan uit te voeren. i-Beheer® biedt daarom haar beheerscontracten aan.

Wij verzorgen het volledige beheer van uw IT systemen en bieden tevens een full service pakket van beheer- en controlemogelijkheden om de kwaliteit van uw IT systemen te garanderen. Het beheercontract omvat zowel de uit te voeren werkzaamheden als het aantal uren en de verantwoordelijkheden.

Kenmerken beheercontracten:

Snelle probleemoplossing
op afstand

Beheer op afstand

Een aantal overeengekomen controles en werkzaamheden wordt op afstand uitgevoerd. Dit werkt zeer snel en efficiënt.

Servicedesk ondersteuning

Indien u een probleem heeft, belt u direct met één van onze servicedesk medewerkers. Deze inventariseert het probleem en lost het probleem in 85% van de gevallen op afstand op en binnen de overeengekomen responstijd.

 

 

 

 

 

 

Vastgestelde maximale
responstijden

Service Level Agreements

Een service level agreement kan uw organisatie veel voordelen opleveren. U krijgt een overzicht met afspraken over de te leveren diensten. U kunt denken aan het aantal servicedesk uren of de responstijden bij problemen voor een vast bedrag per maand. Een service level agreement biedt uitkomst wanneer uw organisatie verzekerd wil zijn van een bepaalde dienstverlening.

Meer informatie

Geef in het onderstaande formulier aan van welke
dienst(en) u meer informatie wilt ontvangen.

Wij zetten voor u de puntjes op de i

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved