iso-27001
Iso 9001

Cybersecurity in het MKB: Een Groeiende Uitdaging

Coevorden, 4 juli 2024 – Kleine en middelgrote bedrijven (MKB) worden steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen, zo blijkt uit het meest recente rapport van Kaspersky. Het rapport onthult een zorgwekkende stijging van 5% in het aantal cyberinfecties in het eerste kwartaal van 2024 vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Een van de meest voorkomende vormen van aanvallen zijn Trojaanse paarden, die zich vermommen als legitieme software. Deze aanvallen zijn bijzonder gevaarlijk omdat ze traditionele beveiligingsmaatregelen kunnen omzeilen en daardoor een groot risico vormen voor bedrijven. Microsoft Excel is opnieuw het meest gebruikte kanaal voor deze aanvallen, gevolgd door Microsoft Word en PowerPoint.

Daarnaast blijkt uit het rapport dat menselijke fouten, vaak veroorzaakt door een gebrek aan bewustzijn op het gebied van cybersecurity, een belangrijke kwetsbaarheid blijven voor het MKB. Phishing-aanvallen, waarbij werknemers worden misleid om gevoelige informatie prijs te geven, blijven een constante bedreiging.

Kaspersky benadrukt het belang van bewustwording en training op het gebied van cybersecurity voor werknemers in het MKB. Bedrijven worden aangemoedigd om te investeren in robuuste beveiligingsmaatregelen en regelmatig hun systemen te updaten om de kans op succesvolle aanvallen te verkleinen.

Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen is het cruciaal dat MKB-bedrijven proactief blijven in hun beveiligingsstrategieën om hun gegevens en bedrijfsvoering te beschermen.

Heeft u specifieke vragen over cybersecurity of wilt u meer te weten over hoe i-Beheer uw bedrijf beter kan beschermen? Weet (kosteloos en vrijblijvend)  in één dagdeel hoe u ervoor staat en maak snel een afspraak. Deze maand nog enkele plekken beschikbaar voor een audit, scan en Pentest.

 

Johan van der Veer

(security audit) adviseur/ directeur i-Beheer®

[email protected]

Bron: Mkb steeds vaker doelwit van cybercriminelen – ChannelConnect

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved