iso-27001
Iso 9001

Hoe hackers profiteren van de feestdagen: bescherm jezelf tijdens de Kerstvakantie!

Terwijl de vakantieseizoenen aanbreken en vreugdevolle festiviteiten plaatsvinden, zijn cybercriminelen actiever dan ooit. Terwijl mensen zich voorbereiden op gezellige bijeenkomsten en tijd doorbrengen met familie en vrienden, zien hackers dit als een kans om toe te slaan. Hier is waarom en hoe je jezelf kunt beschermen tegen de dreiging van hackers tijdens de kerstvakantie.

1. Afleiding en verminderde waakzaamheid

Tijdens de feestdagen zijn mensen vaak afgeleid en minder alert op online veiligheidsrisico’s. Dit is het perfecte moment voor hackers om toe te slaan, wetende dat mensen mogelijk minder aandacht besteden aan verdachte e-mails, links of berichten.

2. Toename van online winkelen en transacties

Het vakantieseizoen gaat gepaard met een piek in online winkelen. Terwijl consumenten op zoek zijn naar koopjes en last-minute cadeaus, zijn er meer transacties en betalingsgegevens die kwetsbaar zijn voor hackers die zich richten op zwakke punten in e-commerceplatforms of via phishingaanvallen.

3. Neppe aanbiedingen en valse websites

Hackers creëren vaak valse websites en neppe aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Tijdens de kerstperiode lokken ze argeloze consumenten naar deze sites om persoonlijke gegevens te stelen of kwaadaardige software te installeren.

Tips om jezelf te beschermen:

  • Wees waakzaam: Blijf alert op verdachte e-mails, links en berichten, vooral als ze koopjes of aanbiedingen beloven die te goed lijken om waar te zijn.
  • Sterke wachtwoorden: Gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor elk online account en overweeg het gebruik van een wachtwoordmanager om ze te beheren.
  • Beveiligde Wi-Fi en updates: Gebruik beveiligde netwerken voor online aankopen en zorg ervoor dat al je software en antivirusprogramma’s up-to-date zijn.
  • Tweestapsverificatie: Schakel waar mogelijk tweestapsverificatie in om extra beveiligingslagen toe te voegen aan je accounts.
  • Vertrouwde bronnen: Koop alleen van vertrouwde en bekende online retailers en controleer de legitimiteit van websites voordat je persoonlijke gegevens invoert.

Het is cruciaal om tijdens de feestdagen extra voorzichtig te zijn en aandacht te besteden aan online veiligheid. Door waakzaam te blijven en goede beveiligingspraktijken toe te passen, kun je genieten van een veilige en gelukkige kerstvakantie zonder het risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit.

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved