iso-27001
Iso 9001

Waarom weggooien als je het kan hergebruiken?

Duurzaamheid in actie: Het verwarmen van onze kantoren met de restwarmte van ons datacenter.

Het gebruik van restwarmte van een datacenter voor het verwarmen van kantoren is een interessante en milieuvriendelijke benadering die aansluit bij de groeiende behoefte aan duurzaamheid in de zakelijke wereld. In dit artikel gaan we dieper in op dit concept en benadrukken we hoe deze innovatieve oplossing wordt gebruikt om de kantoren te verwarmen, wat zowel ecologische als economische voordelen oplevert.

1. Duurzame warmtevoorziening:

Traditionele methoden voor het verwarmen van kantoren omvatten vaak het gebruik van fossiele brandstoffen of elektriciteit, wat resulteert in hoge energiekosten en een aanzienlijke ecologische voetafdruk. Het benutten van restwarmte van een datacenter biedt daarentegen een duurzame manier om gebouwen te verwarmen, wat gunstig is voor zowel het milieu als de bedrijfsresultaten.

2. Werking van het systeem:

Een datacenter genereert een enorme hoeveelheid warmte tijdens zijn normale werking. Deze warmte wordt meestal afgevoerd via koelsystemen om te voorkomen dat de apparatuur oververhit raakt. In plaats van deze warmte verloren te laten gaan, kan deze worden opgevangen en via een netwerk van leidingen naar de aangrenzende kantoren worden geleid. Daar kan deze restwarmte worden gebruikt om de ruimtes te verwarmen, waardoor de noodzaak voor traditionele verwarmingssystemen wordt verminderd.

3. Energie-efficiëntie:

Het hergebruiken van restwarmte van een datacenter is zeer energie-efficiënt, omdat het een bijproduct is van de bestaande activiteiten. Hierdoor wordt er minder energie verspild en wordt de ecologische voetafdruk van zowel het datacenter als de kantoren aanzienlijk verkleind. Bovendien leidt het tot lagere operationele kosten voor de organisatie.

4. Kostenbesparing:

Een bijkomend voordeel van het gebruik van restwarmte van een datacenter is de potentiële kostenbesparing. Bedrijven kunnen hun energierekeningen verlagen, omdat ze minder afhankelijk zijn van traditionele verwarmingssystemen. Dit vrijgekomen budget kan dan worden geïnvesteerd in andere duurzame initiatieven of de algehele bedrijfsgroei.

5. Vermindering van CO2-uitstoot:

Het verminderen van de CO2-uitstoot is een belangrijk doel in de strijd tegen klimaatverandering. Door restwarmte te hergebruiken, wordt de behoefte aan extra energiebronnen zoals gas- of elektrische verwarming verminderd. Dit draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en helpt bedrijven om milieuvriendelijker te opereren.

6. Lokale voordelen:

Het gebruik van datacenter-restwarmte heeft ook lokale voordelen. In plaats van de warmte af te voeren via koelsystemen, kan deze worden ingezet om de directe omgeving te verwarmen. Dit kan met name voordelig zijn tijdens koude dagen wanneer verwarming een essentiële behoefte is.

Het gebruik van restwarmte van datacenters voor het verwarmen van kantoren heeft positieve gevolgen heeft voor het milieu, de bedrijfskosten en onze omgeving. Het stelt ons in staat om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd kosten te besparen, terwijl het kantoorpersoneel profiteert van een comfortabel en milieuvriendelijk verwarmde werkomgeving. Het is een win-winoplossing die de trend naar duurzaamheid in de bedrijfswereld onderstreept en benadrukt hoe technologie kan bijdragen aan een groenere toekomst. De volgende stap is het aansluiten van onze ICT Pit Stop en onze assemblage en repartie afdeling.

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved