iso-27001
Iso 9001

De zeven fases van een cyberaanval

In een tijd waarin digitale dreigingen steeds geavanceerder worden, hebben cybersecurity-experts gewaarschuwd voor een gestructureerde benadering van cyberaanvallen. Volgens recente analyses door experts doorlopen cybercriminelen zeven cruciale fases tijdens een aanval, waarbij elke stap zorgvuldig is ontworpen om maximale schade te veroorzaken en detectie te vermijden.

De zeven fases van een cyberaanval omvatten:

  1. Verkenning en planning: Cybercriminelen identificeren hun doelwitten en verzamelen cruciale informatie om hun aanval te plannen, zoals het scannen van netwerken en het zoeken naar kwetsbaarheden.
  2. Infiltratie: Aanvallers proberen toegang te krijgen tot het systeem via phishing-e-mails, kwaadaardige links of het misbruik van zwakke wachtwoorden.
  3. Verwerving van toegang: Na succesvolle infiltratie proberen aanvallers diepere toegang te verkrijgen tot het systeem, inclusief het verkrijgen van beheerdersrechten.
  4. Uitbreiding van toegang: Aanvallers verspreiden zich verder binnen het netwerk door andere systemen of gebruikersaccounts te compromitteren.
  5. Verbergen van sporen: Om detectie te voorkomen, wissen aanvallers hun sporen door logs te manipuleren en antivirussoftware te omzeilen.
  6. Uitvoeren van aanval: Met volledige toegang tot het systeem voeren aanvallers kwaadaardige activiteiten uit, zoals het stelen van gevoelige gegevens of het versleutelen van bestanden voor losgeld.
  7. Onderhoud van toegang: Aanvallers proberen hun toegang te behouden voor toekomstig misbruik door backdoors te installeren of kwetsbaarheden te exploiteren.


Het begrip van deze verschillende fasen van een cyberaanval benadrukt de noodzaak voor organisaties om proactieve maatregelen te nemen en hun verdedigingsstrategieën voortdurend te verbeteren om zichzelf te beschermen tegen de groeiende dreiging van cybercriminaliteit.

Voor meer informatie en om de mogelijkheden te bespreken om de beveiliging van uw organisatie te verbeteren, nodigen we u uit om contact op te nemen met ons team van experts bij i-Beheer®.

We staan klaar om u te helpen bij het versterken van uw digitale beveiligingsmaatregelen en het beschermen van uw bedrijfskritieke systemen tegen potentiële aanvallen.

i-Beheer B.V. ISO 27001 gecertificeerd
24 uurs service i-Beheer B.V
i-Beheer B.V. ISO 9001 gecertificeerd

Copyright © 2021 I-Beheer | All Rights Reserved